Leta i den här bloggen

torsdag 10 oktober 2019

Sista dagarna på Bali

Senast jag skrev satt jag på Starbucks och vi hade precis hyrt en moped. Efter vårat kaffestopp tog vi mopeden och körde till Uluwatu. Jag måste bara inflika med att detta var andra gången i mitt liv som jag körde en moped (första gången hade jag provkört på en parkeringsplats i en timme). Så jag var rejält nervös över att KÖRA moped i en balinesisk storstad. Vi tänkte att det var lättare att hyra en moped i en lite större stad då vägarna var bättre där, och det var de! En fil på varje sida, inga hål i vägen och det fanns streckade linjer nästan hela vägen.

Vi kom enda fram till Uluwatu tempel i lagom tid till solnedgången. Uluwatu tempel ligger precis som Tanah Lot ute på en klippa, men detta läge ser lite annorlunda ut. Templet är mest känt för sitt fantastiska läge ute på den höga klippan, och solen går rakt ner i vattnet.




Redan innan vi hann komma fram till templet blev vi rånade. Nemo märkte hur någon hängde sig på våran ryggsäck och när vi vände oss om satt en apa och försökte öppna våran handspritsflaska. Han lyckades och efter att ha provsmakat innehållet beslöt han sig för att stoppa ner hela tungan i flaskan. Jag blev livrädd. Mest orolig för att apan skulle bli full eller sjuk av spriten. Han blev sedan bortjagad av en vakt, så förhoppningsvis var det slut på smuttandet.

Det ropades även ut i högtalarna om att man helst inte skulle ha på sig solglasögon då aporna ofta tar solglasögonen från besökarna. "Det är lugnt Moa, aporna kommer inte hoppa upp mot ditt ansikte" sa Nemo. Men den teorin visade sig vara fel. Jag märkte att det var en specifik apa som blivit förtjust i mina glasögon, som följde efter mig. Han gjorde sedan ett försök att HOPPA på mitt HUVUD. Men då jag hade det på känn lyckades jag göra en manöver och vända på huvudet, hålla i glasögonen och hålla för ansiktet på samma gång. Så han landade på mitt huvud med gick därifrån tomhänt. Den apan muckade med fel turist!























Dagen efter våran moppetripp åkte vi till Waterbom, en av Asiens bästa vattenparker. Vi blev inspirerade av gårdagens mopedåkande och bokade två moppetaxis till parken, via Grab. Jag har varit på Waterbom två gånger förut och oj så kul det är! Det märks att turismen har ökat även här, då de renoverat upp parken och gjort den väldigt fräsch och snygg! Vi spenderade mest tid i vattenrutschkanorna där det fanns ringar eller liknande som man satt på. Dock är priserna inne på själva parken dyra, så det blev en dyr lunch. Men vi hade väldigt roligt!

























Bredvid Waterbom låg ett köpcentrum, Discovery, där vi tillbringade resten av dagen. Där fanns allt från billigt till jättedyrt. Ingen av oss spenderade några pengar men det är alltid roligt att gå runt och titta på vad som finns i affärerna. Detta köpcentrum var så mycket coolare än de som finns hemma i Sverige och SÅ mycket större. Vi hann även med ett till köpcentrum på vägen till våran restaurang.






















Att vara vegan i jimbaran var inte lika lätt som i Canggu eller Ubud, detta är en fiskby. Det blev några Nasi Goreng (stekt ris med grönsaker) och även en Cap Cay (bild nummer 2). Kan varmt rekommendera restaurangen In de bowl, som hade veganska burgare, sallader och pastarätter. Tyvärr ligger det inte vid stranden men det var värt att gå dit för att få äta något annat än ris.























Våran sista dag på Bali spenderade vi på stranden. Vi hade tänkt att gå till ett tempel som låg bredvid vårat hotell, men det var stängt på onsdagar så vi fick vända om. Det blev en riktigt slappardag både vid poolen och vid stranden. Jimbaran Beach är verkligen vacker, sanden är väldigt finkornig så det känns som är fötterna snuddar vid moln. Dagen avslutades med att vi åt middag på en restaurang på stranden, tittandes på solnedgången.





Ja och så fort försvann 4 veckor, vi har alltså varit hemifrån i mer än en månad nu. Det känns helt galet men på något vis så självklart. Än så länge har jag njutit av varje sekund och jag hoppas att det kommer fortsätta vara så.

Vårat hotell i Jimbaran, Bali Breezz Hotel, var dock en besvikelse. Vi hade boka något dyrare eftersom att det var slutet på Bali-resan. Vi ville unna oss något extra och hade då valt detta hotell. Men det var bara fel. Rummet såg inte likadant ut på bilderna som i verkligheten, personalen vid frukosten var otrevlig och det kändes som att de inte fanns några rutiner på hur saker och ting skulle gå till. Bali Breezz får 4/10 av oss i betyg. Läget var dock fantastiskt, vi hade max två minuter ner till stranden och det fanns tre pooler men det var nog allt positivt jag kunde komma på.

Jimbaran är för mig ett perfekt avslut på Bali. Det ligger 15 minuter ifrån flygplatsen men är ändå så lugnt. Stranden är turistig, ja, men det är ändå en väldigt avslappnad stämning. Och solnedgångarna har varit magiska. Festivalen som var under våran första kväll på stranden var även den så cool! Jimbaran får dock bara 6/10 av oss, då det inte finns så mycket att göra förutom sol och bad och att veganutbudet var sådär. Men det ligger nära ganska mycket och som sagt, ett perfekt avslut!



 Tack Bali för denna gång, vi ses snart igen!
 Nu väntar nya länder och nya upplevelser.

2 kommentarer:

  1. Så skönt att höra att din första månad har gått bra. Ni har upplevt mycket så tack för allt du berättat.
    Kram/ farmor

    SvaraRadera
  2. Tiden går verkligen fort, tänk att ni redan bytt land igen💕 ska bli spännande att höra hur ni upplever Bangkok☺️ Ni måste gå på bio och se Jokern, den var såååå bra.
    Undra hur det gick för apan? Fick han någon baksmälla tro?🙄🤔🤩
    Puss

    SvaraRadera