Leta i den här bloggen

måndag 2 mars 2020

Korta stopp i Surfers Paradise och Brisbane

När vi lämnade Byron Bay sken solen upp för första gången på nästan en vecka. Lite besvikna, över att solen bestämde sig för att komma fram så fort vi skulle lämna, satte vi oss på bussen mot Gold Coast eller närmare sagt Surfers Paradise. Vi spenderade två nätter i Surfers och gjorde nästan ingenting. Den första dagen tog vi en promenad runt i staden och checkade av stranden. Surfers Paradise är mest känd för sin strand som är omringad av höga skyskrapor, tänk er Miami. Efter en mysig, men kort promenad, gick solen i moln och regnet drog återigen in. Vi gick tillbaka till hostelet och tog en tupplur, innan det var dags för att laga middag.




Nästa dag sken solen, IGEN, så vi tog ett snabbt beslut att lägga oss vid poolen, som fanns på hostelet, och steka. Hela förmiddagen låg vi och njöt av att solen äntligen ville komma fram och tog mängder av dopp i den svala poolen. Vi bodde på hostelet Bunk, som är ett av de bästa boenden vi haft. Sköna, enskilda sängar, väldigt fräscht och pool! På eftermiddagen gick vi och våra Göteborgkompisar en promenad runt staden och hamnade på Starbucks för en islatte.



Efter två väldigt lugna dagar lämnade vi Surfers. En stad som inte imponerade på varken mig eller Olivia. Absolut, stranden och skyskraporna är riktigt häftiga, men det finns ingen direkt stämning i staden och den känns ganska påhittad. I Byron Bay fanns det en mysig stämning igenom hela staden och det kändes hemtrevligt på något sätt. Men, Surfers kändes som en uppbyggd turistort vilket inte imponerade på oss. Det tog med andra ord inte emot att lämna staden efter endast två dagar.




En timmes bussresa från Surfers Paradise ligger Brisbane, östkustens sista storstad (om man åker från söder till norr). Även här hade vi två nätter. När vi satte oss på bussen började regnet återigen ösa ner och det både blixtrade och åskade rejält. Regnet fortsatte hela dagen vilket gjorde att vi gjorde absolut ingenting. I Brisbane gjorde vi ett andra försök att använda couchsurfing och hade kommit i kontakt med en kille som hade ett hus mitt i centrum som han hyr ut till studenter. Just nu var en del av studenterna bortresta och han erbjöd oss ett av dessa rum. När vi hittat till rätt adress fick jag panik. Framför oss stod ett gamalt, vitt hus med galler för fönstren. "Det här måste vara fel. Vi kan inte bo här. Vi måste gå", stod jag och nervöst viskade till Olivia. Ut från porten kommer en prydlig man i kostym och hälsar oss välkomna in. Insidan av huset var bättre än utsidan, men allt var riktigt gammalt och skruttigt. Eftersom att vi fick bo där gratis valde vi dock att stanna, men hade vi behövt betala hade jag aldrig stannat. Det mest positiva med boendet var att vi för första gången på läääänge hade ett eget rum helt själva.



När vi vaknade den andra dagen regnade det fortfarande. I efterhand fick vi veta att det regn som kommit under två veckor är det första regnet östkusten fått sedan påskas förra året. Vi valde att utnyttja det faktum att vi var i en storstad och spenderade hela dagen i köpcentrum och vi gick till och med på bio! Väldigt mysigt. På kvällen träffade vi de tre italienarna från surf campet, innan vi fick springa hem i spöregnet.



Brisbane imponerande inte så mycket på oss heller, det är en ganska typsik storstad. Så när vi dagen efter lämnade storstadslivet och satte oss på bussen mot Noosa och solen, blev vi ganska lättade. Vi hörs i nästa inlägg om allt fantastiskt man kan göra där!

2 kommentarer: