Leta i den här bloggen

tisdag 3 mars 2020

Fem stjärnigt lyxresort på paradis ö


Från Noosa hade vi en nio timmars bussresa till staden 1770, eller Agnes water. Vi stannade i 1770 under natten, en ganska bortkastad dag. Bussresan tog ganska hårt på oss och den surflektion som vi tänkt ta ställde vi in. Vi tog oss in till centrumet för att handla mat, efter fem minuter kändes det som att vi  promenerat genom hela staden och beslutade oss för att tillbringa resten av dagen vid poolen. På kvällen var det dags för bussresa nummer två, denna gång en nattbuss på cirka 10 timmar. En ganska tuff nattbuss tog oss från 1770 till Airlie Beach.


Olivia har haft det riktigt svårt att sova på nattbussarna. Så när vi vid två tiden fick checka in på hostelet gick vi direkt och la oss. I väntan på att få checka in låg vi och latade oss vid poolen. Nomads/Base (vårat hostel) hade TVÅ pooler att välja mellan, så vi lät timmarna långsamt passera. Dagen efter hade regnet återigen återvänt. Vi pratar inte duggregn utan periodvis vräkte det ner. Efter några timmars kortspelande hade regnet gått från spöregn till lite mer än duggregn och vi beslutade oss för att ta en promenad. Airlie Beach är en liten rikemans stad fylld med lyxiga båtar, fina lägenheter med havsutsikt och dyra restauranger. Stämningen i staden liknar stämningen i både Noosa och Byron, så som ni kanske kan räkna ut trivdes vi väldigt bra. Vi avslutade promenaden med att gå förbi Red Cat Adventures-kontor för att checka in oss på nästkommandedags aktivitet, Whitsundays. Drygt en vecka innan hade jag fått ett mejl med en förfrågan om vi ville få en gratis uppgradering. Istället för att spendera och sova tvä nätter på en segelbåt fick vi nu förfrågan om att byta båten mot en motorbåt och boendet till en fem stjärnig lyxresort. Gissa vad vi svarade?



Klockan 14:00 stod vid redo vid hamnen dagen efter. Vi började direkt prata med Tora och klickade SÅ bra med henne, hon är nu våran tredje resekompis. Tillsammans med Tora träffade vi resten av gänget som skulle med ut till lyxresorten. Vi vinkade av de gäng som vi egentligen skulle åka med, cirka 30 ungdomar med händerna fulla av alkohol, och begav oss ut till våran privata ö. Båtresan tog cirka 30 minuter och när vi väl kom fram stod både jag och Olivia och gapade. Resorten består av ett stort hus, där alla måltider serveras, flera små hus (våra rum), en pool, biljardbord, pingisbord, tennisplan, kajaker, paddelboards, hängmattor och två bubbelbad. När vi kom fram stod en rejäl snacksbuffé uppdukat på borden i det stora huset. Vi satte oss ner, började socialisera oss och fick sedan resten av dagen på oss atr utforska resorten och våran privat ö. Efter en fantastisk middag, efterföljt av dessert (!!!!), valde vi att gå och lägga oss. Dagen efter väntade en fullspäckad dag med uppstart klockan 7.




Efter en lyxig frukost packade vi våra väskor, satte oss på motorbåten och drog iväg mot dagens första stopp, Whitehaven Beach. Världens vitaste strand, med turkost, klart vatten. I vattnet finns både stingrockor, revhajar och andra tänkbara djur som kan stickas, så vill man bada (vilket man vill) behöver man ha en så kallad sting suit. Tänk er en våtdräkt fast snäppet tunnare. Stranden är otroligt vacker och sanden är vit som snö. Vi gick tillsammans som grupp, letade efter stingrockor och badade i vattnet. Våran guide visade en del lite mer avlägsen del av stranden, där våran grupp var helt själva. Vi spenderade några timmar i vattnet innan det var dags att bege sig vidare.






Wraps, grönsaker och pasta stod framdukat på båten när vi kom tillbaka och alla högg genast in på lunchen. Efter lunchpausen körde vi vidare mot snorklingsstopp nummer 1. Hela grejen med det första stopoet var att få se fiskar, och det gjorde vi. Guiderna kastade ut mat till fiskarna, som snabbt samlades runt båten. Allt från små vita fiskar till en riktigt stor med gigantiska läppar omringade oss när vi hoppade i. För mig, som snorklat på sådana fantastiska platser, var detta ingen höjdare. Men, det var riktigt kul att få se alla andras reaktioner, när dem för kanske första gången fick uppleva undervattensvärlden.





Snorklingsstopp nummer 2 imponerade desto mer på mig. Denna gång var det koraller som låg i fokus. Till min förvåning fanns här ett ganska stor korallrev, där nästan alla koraller såg friska och fina ut. En variation mellan hårda och mjuka koraller i olika sorter. Vi snorklade runt ett tag tills vi blev nedkylda och satte oss på båten, som tog oss tillbaka till våran ö.





Tillsammans med Tora passade vi på att använda bubbelbaden. Vi fyllde badkaren med bubblor, hämtade chips och vin och satt i flera timmar och bara pratade. På kvällen väntade en hejdundrande hejdå-fest, då det var sista kvällen på ön. Allt från pingis, beerpong, biljard och till sist ett poolparty väntade oss. Vi hade riktigt tur med våran grupp och sista kvällen var sååå rolig. Jag och Olivia nöp oss konstant i armarna för att säkerhetsställa att detta inte bara var en dröm. Ally var verkligen FÖR bra för att vara sant.


Morgonen efter väntade ett sista snorklingsstopp innan vi var tvugna att åka tillbaka till Airlie Beach. Fokuset på snorklingen låg denna gång på att få se sköldpaddor, men dem gömde sig tyvärr för oss. På väg till stoppet fick vi dock se ett gäng delfiner som simmade längst båten. Jag ÄLSKAR havet. Tillbaka i hamnen sa vi "vi ses ikväll" till gruppen och återvände till Base/Nomads hostlet. Efter två ganska intensiva och fantastiska dagar var vi ganska slut. Vi träffade på Wilma och Albin igen (!) och tillbringade eftermiddagen vid en offentlig pool. På kvällen var det dags för en välkommen tillbaka fest, där vi för sista gång fick umgås med hela gruppen. När klockan närmade sig 1 och vi dansat i timmar, gick vi nöjda och glada hem och sov.



Klockan 7 morgonen efter lämnade vi Airlie Beach och åkte mot Magnetic Island. Våran Whitsundays tripp och Airlie Beach var bland det mest fantastiska jag gjort på min resa. Gruppen, platsen, naturen, boendet allt var för bra för att vara sant. Redan timmarna efter vi kommit hem från Whitsundays saknade jag stället så pass att hjärtat värkte.

Men, vidare mot nya äventyr!

1 kommentar:

  1. Wow, vilken ö och härligt att se att korallerna mår bra, i alla fall på några ställen. Älskar bilden på er under vattnet:-)

    SvaraRadera